عرضه کننده لوازم ایمنی و حفاظت فردی

۳ مطلب در بهمن ۱۴۰۳ ثبت شده است

سرعت گیر رمپ پارکیتگ

 

عرض ادب و احترام خدمتتان سروران گرامی. در این مطلب کوتاه نگاهی داریم به راه حل استفاده از  سرعت گیر ترافیکی برای برطرف کردن مشکل رمپ پارکینگ. البته با ذکر یک مقدمه کوتاه...

 

در برخی ساختمانها به دلیل رعایت نشدن اصول هندسی طراحی رمپ پارکینگ، شیب بسیار تند و ناگهانی تغییر می کند. البته احتمالا طراحان به جهت محدودیت فضا و متراژ زمین مجبور به چنین اقدامی شده اند. ولی بهرحال شیب تند و غیر استاندارد برای تردد خودروها مشکلاتی ایجاد می کند.

 

مثلا در هنگام ورود خودرو به رمپ رو به پایین، چون آغاز شیب رو به پایین و خیلی تندست، چرخهای جلو خودرو زودتر وارد شیب می شوند درحالیکه چرخهای عقبی هنوز روی زمین هستند. 

 

در اینحالت خودرو به پایین متمایل شده و بخشهایی از زیر خودرو به شدت با ابتدای شیب رمپ برخورد می کند. در رمپ رو به بالا بخشهایی از سپهر جلو یا عقب خودرو با زمین برخورد می کند.

 

به هر صورت تنها راه حل این مشکل، ایجاد یک برجستگی در بخشهایی از رمپ جهت بالا بردن تایرها و ایجاد فاصله بین سطح زیر ماشین و رمپ پارکینگ است. اما چطور این کار را انجام دهیم ؟ چه ابزاری برای ما برجستگی مقطعی ایجاد می کند به گونه ای که برای حرکت خودرو مانعی ایجاد نشود ؟

 

بهترین راهکار برای حل این مشکل ، استفاده از  سرعت گیر ترافیکی است. سرعت گیر که به انگلیسی Speed Bump خوانده می شود ، به دو صورت سرعت گیر لاستیکی و  سرعت گیر پلاستیکی در دسترس است. سطحی منحی با شیب ملایم دارد که به جلوبندی خودرو ضربه نمی زند.

 

و ضمنا در بخشهایی از رمپ که تماس وجود دارد تایرها را بلند می کند و مشکل حل می شود. ممکن است در بعضی رمپ ها دو نقطه تماس بین زیر خودرو و رمپ وجود داشته باشد. در اینحالت باید در دو بخش سرعت گیر نصب شود.

 

از طرفی سرعتگیر محصولی است که به زمین پیچ می شود و بطور ثابت در نقطه مد نظر ما مستقر می گردد. بر خلاف بسیاری از موانع ترافیکی مانند بشکه ایمنی و نیوجرسی ترافیکی که متحرک هستند و ثابت در زمین نمی شوند.

 

سرعت گیر را معمولا از دو جنس لاستیک طبیعی و پلاستیک تولید می کنند. به جهت اینکه سطح رمپ پارکینگ معمولا تیشه ای و ناهموار است، سرعت گیر پلاستیکی که خشک و غیر منعطف است به خوبی نصب نمی شود یا خیلی زود می شکند.

 

نوع پلاستیکی معمولا از پلیمری سخت و مقاوم به نام پلی اتیلن فشرده تولید می شود که خشک و غیر منعطف است. در تولید نیوجزسی پلاستیکی هم از این جنس استفاده می شود.

 

و نکته مهم اینستکه این محصول با پیچ و رولپلاک به زمین متصل می شود و قابل جابجا شدن نیست. برخلاف انواع مواتع ترافیکی متحرک مانند کله قندی که به راحتی جابجا می شود.

 

اما سرعت گیر لاستیکی نرم و منعطف است و روی سطوح ناهموار نیز بخوبی می نشیند. دو محصول  سرعت گیر لاستیکی 33 در 90   و  سرعت گیر لاستیکی  50 در 60  گزینه های اصلی هستند برای استفاده در رمپ.

 

اگر بخشهایی که می خواهیم سرعت گیر نصب کنیم مسطح باشد و تیشه ای نباشد استفاده  از  سرعت گیر پلاستیکی 33 در 90    مقدوراست و البته از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر.

 

نکته آخر اینکه حداکثر ارتفاع هر سه مدل سرعت گیر 5 سانتیمتر است ولی برای حل مشکل رمپ در 90 درصد موارد کافیست و مشکل حل می شود.

 

سپاس از وقتی که برای مطالعه این پست کوتاه اختصاص دادید. و امید که راهگشا بوده باشد. شاد باشید...

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مانی Mani

َآشنایی با انواع ماسک شیمیایی

 

ماسک شیمیایی چیست ؟ انواع آن کدامست  ؟ در چه مواردی کاربرد دارد ؟ ... این موارد و بسیاری سوالهای دیگر مطالبی هستند که قرارست در ادامه با شما عزیزان مرور کنیم. البته با ذکر یک مقدمه کوتاه.

 

تقریبا همه ما بطور روزمره با ترکیبات شیمیایی سروکار داریم .کار در کارخانجات تولیدی و صنعتی که جای خود دارد، ما حتی در منزل هم با ترکیباتی مانند وایتکس و جوهر نمک سروکار داریم که بسیار خطرناکند و عامل ایجاد مشکلات تنفسی.

 

در دفاتر فنی و چاپخانه ها، کارکنان با گاز و غبار مواد رنگی و تونر دستگاه چاپ سروکار دارند. در آرایشگاهها نیز بوی نامطبوع و نافذ کراتین و مواد ناخن برای هنرمندان سالنهای زیبایی آزاردهنده است و

 

اگر بنا داشته باشیم در مواجهه با گازهای شیمیایی با دستها و ریه های خود مهربانتر باشیم، باید در کنار بکار بردن دستکش شیمیایی ، حتما گزینه استفاده از ماسک شیمیایی  را نیز بطور جدی مدنظر قرار دهیم.

 

اما کلا 2 تیپ یا 2 نوع ماسک شیمیایی وجود دارد . به نام های ماسک شیمیایی نیم صورت و ماسک شیمیایی تمام صورت که در ادامه به ترتیب با هر دو محصول و کاربردهای هریک آشنا خواهیم شد.

 

 

ماسک شیمیایی نیم صورت

 

طبق تعریف  ماسک شیمیایی نیم صورت  یا Halfface Mask به ماسکی اطلاق می شود که فقط دهان و بینی کاربر را پوشش می دهد و امکان پوشش دادن چشمها را ندارد. به این دلیل هم کوچک و جمع و جورست و مطلقا مزاحم دید کاربر نمی شود.

 

هیچ ماسکی بدون وجود فیلتر شیمیایی کار تصفیه گازها را انجام نمی دهد. به این منظور روی هر ماسک نیم صورت، 1 یا 2 عدد فیلتر، وظیفه تصفیه هوا از گازهای خطرناک را به عهده دارند.

 

اینکه یک ماسک شیمیایی نیم صورت تک فیلتر یا دو فیلتر باشد، بستگی به قدرت تصفیه فیلترها دارد که وارد آن بحث نمی شویم .

 

 

 

 فرآیند تصفیه هوا به این صورت است که هوای آلوده به گازهای شیمیایی از داخل فیلتر ( یا فیلترها ) عبور کرده و تصفیه می شود و سپس به داخل ماسک جهت تنفس کاربر وارد می شود. هوای بازدم نیز از طریق یک عدد سوپاپ بازدم که درست مقابل دهان کاربر تعبیه شده خارج می شود.

 

این چرخه باید خیلی آسان و طبیعی اتفاق بیافتد و کاربر نباید هیچگونه احساس تنگی نفس داشته باشد. اگر هر مشکلی در فرآیند دم و بازدم وجود داشته باشد، سریعا باید ماسک و فیلتر مورد بررسی قرار بگیرند.

 

نکته مهم در کار ماسکهای شیمیایی نیم صورت، اینستکه هیچ تولیدکننده ای ماسک را به همراه فیلتر عرضه نمی کند

 

یعنی ماسک بدون فیلتر و به تنهایی عرضه می شود. کاربران با توجه به نیاز خود از میان مدلهای مختلف فیلترهای شیمیایی یا گردوغبار ، مورد مناسب را انتخاب و برای ماسک خود تهیه می کنند. پس ترکیب ماسک و فیلتر با نظر و نیاز کاربر جمع می شود.

 

بدلیل تماس دائمی ماسک با صورت کاربر، بدنه یک ماسک شیمیایی نیم صورت باید بسیار نرم و کاربرپسند باشد.

 

بدین منظور شرکتهای تولیدکننده تجهیزات ایمنی، ماسک های شیمیایی نیم صورت را عمدتا از ترکیبی به نام  TPE  یا Thermoplastic Elastomer  تولید می کنند.

 

بدین ترتیب ماسک هنگامی که روی صورت کاربر قرار می گیرد روی بینی جا نمی اندازد و کاربر احساس خوبی دارد.

 

نمونه ای از ماسکهای نیم صورت با بدنه TPE اما ، ماسک شیمیایی نیم صورت Dräger 3300   و   ماسک شیمیایی نیم صورت Honeywell 5500   هستند که هر دو از طرف برندهای معتبر جهان تامین می شوند.

 

از طرفی ماده ای پلیمری به نام  Silicone  در تولید برخی ماسکهای شیمیایی استفاده می شود که از ترکیب TPE خیلی نرمتر و کاربر پسندتر است و از نظر کیفی بالاترین امتیاز را دارد.

 

این ماده علاوه نرمی بسیار و مقاومت کششی بالا، در مقابل حرارت نیز تحمل بالایی دارد.

 

 

در 100 درصد مواردی که خانمها از ماسک شیمیایی سیلیکونی استفاده کرده اند، از کیفیت محصول راضی بوده اند و مورد پسندشان بوده است.

 

خانمها را عنوان می کنیم چون پوست صورتشان از آقایان لطیف تر است و اگر خانمها کیفیت یک محصول را تایید کنند کار تمام است

 

نمونه های شاخص ماسکهای نیم صورت سیلیکونی ،   ماسک نیم صورت تری ام 7502  و   ماسک نیم صورت سیلیکونی Honeywell 7700   می باشند.

 

چند نکته جهت نگهداری اصولی و استفاده بهینه از ماسکهای نیم صورت می دانیم که با شما به اشتراک می گذاریم :

 

نحوه تمیزکاری ماسک  بدنه ماسکها به دلیل پلیمری و ضد آب بودن قابل شستشو می باشد البته نه با ماشین لباس شویی ! یک دستمال نم دار را روی بدنه ماسک می کشید . در عرض چند دقیقه تمیز و براق می شود.

 

سوپاپ هوای ورودی   سوپاپ های ورود هوا به داخل ماسک از همان بدو استفاده بخوبی کار می کنند و نیازی به اعمال تغییراتی در آنها نیست.

 

تمیز کردن فیلترها  فیلترهای شیمیایی کلا یکبار مصرف هستند و قابل شستشو نیستند اما بدنه خارجیشان را می توانید با یک دستمال نم دار تمیز کنید.

 

 

ماسک شیمیایی تمام صورت

 

اما نوع یا تیپ دوم ماسک شیمیایی یعنی ماسک شیمیایی تمام صورت از اولی کاملتر و پوشاننده تر بوده و بجای صرفا دهان و بینی کاربر کل صورت را پوشش می دهد. 

 

بدنه این محصول بطور معمول از پلیمری بنام EPDM یا  Ethylene Propylene Diene Monomer  تولید می شود که نوعی لاستیک مصنوعی نرم و ضد حساسیت است. ضمنا مقاومت حرارتی و برودتی خوبی نیز دارد. از منفی 50 درجه سانتیگراد تا 150 درجه سانتیگراد. همچنین مقاومت بالایی در برابر اوزون و نور مستقیم خورشید دارد.

 

ماسک تمام صورت یا Fullface Mask  نیز به دو نوع تک فیلتر و دو فیلتر تقسیم می شود که البته نوع تک فیلتر بیشتر طرفدار دارد.

 

 

ماسکهای تک فیلتر از فیلترهای شیمیایی کلاس 2 بهره می گیرند که از فیلترهای کلاس 1 ، بسیار قوی تر و موثرتر در تصفیه گازها عمل می کنند. برتری اصلی و مهم ماسک تمام صورت به برادر کوچکش در این است که چشمان کاربر را نیز می پوشاند.

 

و البته ما همیشه به کاربران استفاده از انواع فیلتر دراگر را پبیشنهاد می کنیم. به جهت آلمانی بودن و برخورداری از کیفیت بالا و دوام بیشتر نسبت به سایر محصولات از جمله انواع فیلتر اسپاسیانی که ایتالیایی است.

 

ماسکهای محبوب این بخش از نگاه و انتخاب کاربران ما به ترتیب ماسک تمام صورت بعثت ، ماسک تمام صورت 3M  و ماسک تمام صورت دراگر هستند. البته که این آخرین مورد بهترین کیفیت را داراست اما فاکتور قیمت را نیز نمی توان نادیده انگاشت.

 

سپاس از وقتی که برای مطالعه این مطلب اختصاص دادید. امیدواریم که برایتان مفید بوده باشد. آرزومند سلامتی شما هستیم...

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مانی Mani

عینک ایمنی و کاربردهای آن

درود بر شما. در این مطلب کوتاه به بررسی انواع عینک ایمنی کار و کاربرد هر محصول می پردازیم. البته پس از ذکر یک مقدمه کوتاه جهت روش شدن موضوع بحث...

 

در اثنای انجام کارهای روزمره و یا فعالیهای حرفه ای ، همیشه امکان پرتاب ذرات و مایعات یا تابش اشعه به اطراف وجود دارد. این ذرات، جامد یا مایع حتی گاها از بد حادثه، صورت و چشمان ما را هدف می گیرند و این اصلا خوب نیست.

 

ممکن است در حین گرفتن آب لیمو قطراتی به چشم برخورد کنند. ولی خوب طوری نمی شود.

 

اما اگر در حین کوبیدن میخ در دیوار با چکش یا ریختن اسید از ظرفی به ظرف دیگر در آزمایشگاه و یا در حین عملیات جوشکاری، ذره ای کوچک یا قطره ای اسید یا نوری شدید به چشم ما اصابت کند داستان دیگری خواهد بود!

 

پس نتیجه می گیریم باید سلامت و امنیت چشمان خود را بگونه ای مطمن و اصولی تامین کنیم.

 

این کار اصلی ترین وظیفه یک  عینک ایمنی است. بر خلاف عینک طبی که دید کاربر را اصلاح می کند، عینک ایمنی وظیفه خطیر مراقبت از چشم در برابر تهدیدات خارجی را بر عهده دارد.

 

تهدیداتی که می توانند باعث آسیب جدی به چشم و یا حتی از دست دادن بینایی شوند. این تهدیدات اما، می توان به 4 دسته تقسیم کرد:

  • ذرات ریز جامد مانند براده های تراشکاری
  • ذرات ریز مایع مانند قطرات اسید
  •  نور شدید عملیات جوشکاری
  • گازهای شیمیایی غیر سمی

 

برای دفع همه این تهدیدات راهکاری اندیشیده شده و عینکی مخصوص طراحی شده است.

 

در ادامه این مطلب به معرفی انواع مختلف عینکهای ایمنی بر حسب کاربری در دفع خطرات 4 گانه ذکر شده می پردازیم و جهت روشن شدن ذهن شما، برای هر دسته مثالهایی ذکر می کنیم.

 

پس لطفا تا پایان این مطلب با ما باشید…

 

ذرات جامد و عینک ایمنی مخصوص

 

قبل از هر چیز اجازه بدهید از این دسته چند مثال بزنیم تا موضعمان را بهتر روشن کنیم. فرض کنید در حال کار نجاری و کوبیدن میخ بر روی یک الوار هستید.

 

تکه های کوچکی از الوار می شکنند و به چشم شما برخورد می کنند. یا فرضا در حال بستن میخ آویز بر روی سقف جهت نصب لوستر هستید و خرده های گچ سقف روی چشم شما می ریزند.

 

منظور از ذرات جامد، قطعات کوچک و ریز است. اجسامی در سایز و اندازه توپ فوتبال یا چوب بیس بال در این دسته نمیگنجد و بحثی روی آنها نداریم.

 

عینک ایمنی محافظ چشم برای این دسته، معروف ترین و پرطرفدارترین نوع عینک ایمنی است. عینکی با لنز روشن مانند عینک طبی، ولی بدون شماره طبی که چشم و نواحی اطراف آن را بخوبی پوشش می دهد. 

 

بخاطر داشته باشید که لنز عینک طبی، اگر فقط مقابل چشم کاربر قرار بگیرد کافیست و باعث اصلاح دید می شود. دیگر بالا و پایین و اطراف مهم نیستند.

 

ولی عینک ایمنی برای جلوگیری از برخورد ذرات ریز به چشم باید از همه طرف پوشش مناسب داشته باشد.

 

این نوع عینک ایمنی را  عینک سنگ زنی می نامند و در صنایع کاربرد گسترده دارد. اصطلاح سنگ زنی یا Grinding از عملیات سنگ زنی مته ها و فرزها در کارگاهها گرفته شده است که براده های زیادی به اطراف منتشر می کند و در این زمینه شاخص است.

 

نوع کلاسیک و معروف عینک سنگ زنی ، عینک سنگ زنی بغل توری است که نواحی اطراف چشم، با یک قطعه منحنی شکل توری بسته می شود.

 

توری از این جهت که مانع دید کاربر نشود ولی ذرات نیز از آن قسمت عبور نمی کنند. این محصول از ناحیه بالا و پایین بخوبی به چشم می چسبد و راه عبور بسته می شود.

 

ذرات مایع و عینک ایمنی مخصوص آنها

 

نمونه شاخص ذرات مایع خطرناک، قطرات اسید و مواد شیمیایی است و مکان شاخص وجود این ذرات آزمایشگاه است.

 

در طی انجام آزمایشات مختلف در آزمایشگاهها، مواد شیمیایی و اسیدی مختلفی مورد استفاده دارند و بسیار محتملست که در حین جابجایی بین ظروف قطراتی به سمت چشم کاربر پرتاب شوند.

 

در این هنگام نیاز به  عینک ایمنی آزمایشگاهی  بسیار احساس می شود.

 

این محصول از نظر تیپ کلی مانند عینک ایمنی سنگزنی است و لنز شفاف دارد.

 

با این تفاوت که قدری ظریف تر بوده و معمولا به شکل اسپرت و گربه ای طراحی می شود. در ضمن مانند عینک سنگزنی محافظ توری ندارد.

 

چون امکان عبور مایعات از این قسمت زیادست. پس عینک سنگ زنی و عینک آزمایشگاهی بسیار شبیه هستند ولی تفاوت هایی هم دارند.

 

اما راه بهتر مقابله با پاشش مایعات پوشاندن کل صورت است. زیرا عینک فقط ناحیه چشم را پوشش می دهد. اینجاست که  کاربرد شیلد محافظ صورت  نمود پیدا می کند.

 

شیلد قابلیت پوشش کامل صورت را دارد و اگر خطر پاشش ذرات مایعات خطرناک به در میان باشد ، شیلد صورت غیر از چشمان هیچ ناحیه دیگری را بدون محافظ نمی گذارد.

 

 

 

 

 

 

نور شدید جوشکاری

 

یکی از آسان ترین راههای از بین بردن قرینه چشم، نگاه مستقیم به نور شدید ناشی از جوشکاری می باشد. البته برای این منظور از نور خورشید هم میتوان کمک گرفت! ولی برای حفظ سلامت بینایی، در هنگام عملیات جوشکاری حتما باید از عینک جوشکاری استفاده کرد.

 

شدت بالای پرتوهای ناشی از قوس الکتریکی می توانند آسیبهای جدی به اعصاب بینایی ما وارد کنند. با بکارگیری عینک جوشکاری  از شدت بالای این پرتوها کاسته و آنها را به سطح شدت نورهای عادی می رسانیم.

 

عینک های جوشکاری تیره هستند و میزان تیرگی متفاوتی دارند. میزان تیرگی لنز عینک جوشکاری را Shade می خوانند که از عدد 5 تا 14 متغیرست. اما روشهای جوشکاری مختلفی وجود دارد. برای هر روش چه تیرگی بکار ببریم ؟

 

موسسه بین المللی OSHA جدولی برای این منظور ایجاد کرده است که می توانید آن را در  OSHA Welding Fact Sheet   بررسی فرمایید. خاطر نشان می سازیم که بسیاری از جوشکاران از  ماسک جوشکاری  استفاده می کنند که تیرگی شیشه ماسک جوشکاری نیز از جدول ذکر شده استخراج می شود.

 

 

گازهای شیمیایی غیر سمی

 

همانطور که می دانیم گاز فرارست و به راحتی از کنار فریم عینک ایمنی عبور می کند و به چشم کاربر می رسد. بسیاری از گازهای شیمیایی باعث سوزش شدید در چشم کاربر می شوند و مشکلات زیادی را در هنگام انجام کار بوجود می آورند.

 

برای حل این مشکل نوع دیگری از عینک ایمنی به نام  گاگل ایمنی به انگلیسی Goggle استفاده می شود که بر خلاف عینک دارای دسته نیست و در عوض با یک کش در پشت سر روی چشمان کاربر مستقر می شود. گاگل ایمنی تمامی نواحی دور چشم را پوشش داده و هیج منفذی برای عبور گاز باقی نمی گذارد. ضمنا از نظر شکل ظاهری، شبیه عینک اسکی می باشد.

 

نمونه خیلی محبوب این محصول، گاگل ایمنی Genius می باشد. لنز گاگل های ایمنی مانند عینک آزمایشگاهی معمولا سفیدست. البته انواع تیره جهت کار جوشکاری هم دارد که خیلی مصرفی طرفدار ندارند.

 

یادآور می شویم برای کار با گازهای شیمیایی سمی مانند سیانور و گاز طلا، باید از ماسک شیمیایی تمام صورت استفاده کرد که تمام صورت را پوشش دهد و امنیت بیشتری برای چشمان کاربر ایجاد کند و ضمنا از مشکلات تنفسی نیز جلوگیری شود.

 

امید که این مطلب برای شما مفید بوده باشد و استفاده کرده باشید. اگر سوال یا نکته ای در ذهن دارید لطفا برای ما کامنت کنید. با کمال میل پاسخگوی تمام موارد خواهیم بود. شاد و موفق و پیروز باشید…

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مانی Mani